Ietaupām kopā ar Džeimiju (Grāmatas apskats)

Ietaupām kopā ar Džeimiju (Grāmatas apskats)

Ja agrāk šī grāmata nebūtu izpelnījusies pat ne kripatiņu manas uzmanības, tad kopš pašam ikdienā sanāk daudz gatavot ēst, radās apzināta vēlme ielūkoties arī šajā lasāmvielā. Protams, joprojām pastāv spraigas diskusijas par to, vai mājās gatavot atmaksājas, varbūt ērtāk un lētāk sanāk ieturēt maltīti ārpus mājas, taču viens noteikti ir skaidrs – katram sevi cienošam cilvēkam jāprot gatavot ēst.

Kas attiecas uz grāmatas saturu par taupības tēmu, tad tajā galvenokārt sniegti padomi saistībā ar iepirkšanos un virtuves loģistiku jeb ko un kā glabāt virtuvē, lai tas pēc iespējas ilgāk saglabājas svaigs un ēst gatavošanai derīgs, kas arī ir viens no spēcīgākajiem naudas taupīšanas argumentiem grāmatā. Jo nav jau māka iegādāties produktus, kurus līdz galam neizlietojam, un tad tos jau sabojātus vienkārši izmetam ārā. Ka gaļu un zivis vislābāk pirkt specializētos veikalos vai tirgū. Vai arī mazie pavāra knifiņi: ko iesākt ar ēdienu pārpalikumiem, kā dot otro dzīvību taukiem no pannām un kādus garšaugus labāk izaudzēt pašam, ir tikai daži no grāmatā sniegto ieteikumu arsenāla, kurus centīšos ieviest arī savā ikdienā, gatavojot maltītes mājās.

Runājot par grāmatā apkopoto maltīšu saturu, tad tas nebūs ikdienišķs, bet tajā pašā laikā ēdieni nav arī sarežģīti. Ja gaidi, ka grāmatā būs izmantoti zemas klases jeb taupības režīma produkti, tad gan nāksies mazliet vilties, tai vietā taupības nolūkos teju visās receptēs tiek izmantoti liels daudzums dārzeņu. Autors arī piedāvā divas dienas nedēļā iztikt bez gaļas, jo tā parasti ir viena no lielākajām pirkuma pozīcijām, īpaši, ja viss tiek iegādāts lielveikalos, kur mēs saņemam zemas kvalitātes produktus par salīdzinoši augstāku cenu.

Grāmata “Ietaupām kopā ar Džeimiju”, lai arī mazliet pievēršas finansiāla rakstura jautājumam, joprojām paliek tipiska pavārgrāmata. Taču kas šo pavārgrāmatu noteikti izceltu līdzīgu vidū, ir tās kvalitatīvais izpildījums ar glancētām lapām un krāsainajiem augstas kvalitātes mākslinieciskajiem fotoattēliem, kuri rosina tūlītēju apetīti un dažu brīdi pat vēlmi izplēst lapu no grāmatas un to apēst.

Par autoru

Džeimijs Olivers ir viens no populārākajiem un bagātākajiem šefpavāriem pasaulē. Viņš ir radījis biznesa impēriju, kurā ietilpst restorāni, veikali, virtuves trauku, piederumu un pārtikas produktu ražotnes. Viņa atpazīstamību noteikti veicinājuši viņa paša izdotie žurnāli, grāmatas, DVD un kulinārijai veltītie TV raidījumi, kas guvuši atzinību visā pasaulē.

Autors: Džeimijs Olivers
Nosaukums: Ietaupām kopā ar Džeimiju
Izdevniecība: Zvaigzne ABC
Izdošanas gads: 2015
Tulkojums latviešu valodā: Inga Harmsone
Redaktors: Veronika Pužule
Lappušu skaits: 288
ISBN: 978-9934-0-4754-1

 uzzini-cenu

Scroll To Top